Britanci priporočajo obisk Pirana

Piran med najlepšimi mesti v Sredozemlju.

Mediteran med Evropejci velja za priljubljeno poletno destinacijo, za odkrivanje njegovih najlepših kotičkov pa je treba le do slovenske obale. Vsaj tako menijo Britanci.

"Tukaj je le nekaj nebeških destinacij, ki vas bodo morda očarale," so zapisali na spletni strani britanske revije Hello in objavili seznam petih najlepših sredozemskih mest, med katerimi je tudi Piran.

"Ta majhen kos zemlje, ki se na jugozahodu Slovenije razteza v Jadransko morje, je dom enega najbolje ohranjenih in najosupljivejših starih mest v Evropi." Tako se začenja opis mesta na slovenski obali.

Kot največjo znamenitost Pirana so pri reviji izpostavili zvonik cerkve svetega Jurija. "Od tu lahko obiskovalci najbolje občudujejo stari del mesta, ki je obdan s srednjeveškim obzidjem in poln spomenikov, ki govorijo o njegovi zanimivi zgodovini," so zapisali.

Cerkev je bila zgrajena okoli 12. stoletja, današnjo podobo pa je dobila leta 1637. Zvonik cerkve je bil dograjen 1608 in je pomanjšana kopija zvonika cerkve svetega Marka v Benetkah.

Obiščite nas in se prepričajte o lepotah Pirana.

 

Vir: MMC RTV SLO
Foto: 
Ubald Trnkoczy

Menu

Piškotki

Spletna stran za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. Več…